Från VHS till DVD, från DVD till ladda ner, från att ladda ner till att se filmer online. Ja, utvecklingen vad gäller film har verkligen gått försvinnande fort. Det är inte alls längesen som VHS-bandet var någonting nytt, och plötsligt är det en föråldrad sak som man bara ser hemma hos farmor och farfar. Nu gäller det istället att använda sig av internet för att se film på bästa sätt, och ingen var nog beredd på den stora utveckling kulturen har fått av att internet kom. Men det är ju en positiv förändring, även om det kan ha varit svårt att anpassa sig efter den. Det har tagit sin lilla tid att hitta bra sätt att få till en lagning delning av musik, film och annan kultur – men nu den senaste tiden har det löst sig i form av olika streaming tjänster. Saken är att många gärna betalar för sin kultur, men om det inte finns ett enkelt sätt så är det ingen som kommer att ta en omväg ut på stan för att köpa en film. Samma sak är det också vad gäller musik. Vi handlar inte längre CD-skivor, utan istället är det streaming av musik som är det bästa och det är Spotify som dominerar i branschen. Tjänster som Spotify eller sajter där man kan streama film har gjort att kultur har blivit lättillgängligt, och det kan inte vara annat än positivt. Dock är inte alla övertygade, i en krönika här har en kvinna skrivit under rubriken ”hur hade vardagen sett ut utan mediastreaming?” och nog hade den varit annorlunda. Så här skriver hon:

Är det verkligen lika kul att ladda ner filmer, musik och böcker istället för att köpa dem? Jag har märkt att nu när jag börjat använda Spotify så har jag tappat intresset och fascinationen över många band och artister, eftersom man så snabbt kan ändra sig och byta musik.

Men att tänka som hon gör, är snarare att se glaset som halvtomt istället för halvfullt. Möjligheterna att upptäcka ny musik, nya filmer, ny kultur har aldrig varit större. Det är väl ändå någonting vi ska vara glada för?